(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlar orqali o‘quvchilarning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy yechimlarni ishlab chiqish usullari yoritilgan. Tadqiqotda kuzatish, tajriba, muammoli vaziyatlar hamda tadqiqotga yo‘naltirilgan ta’lim texnologiyalarining o‘quvchilarda tafakkur, diqqat, xotira, mantiqiy fikrlash va muammo yechish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’limda tabiiy fanlarni integrativ va kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘qitishning pedagogik samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari amaliy mashg‘ulotlar va dars jarayonida qo‘llash uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.