(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada raqamli jamiyat sharoitida o‘smir yoshdagi o‘quvchilarning huquqiy axborot olish madaniyatini rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari, amaliy mexanizmlari va samaradorlik omillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda pedagogik-ijtimoiy mexanizmlar tizimi taklif etiladi. O‘tkazilgan tahlillar natijasida huquqiy axborot savodxonligini oshirishda raqamli platformalar, media savodxonlik, interaktiv ta’lim texnologiyalari hamda maktab–oila–jamiyat hamkorligining o‘rni aniqlanadi.