(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada milliy qadriyatlarning maktabgacha yoshdagi bolalar tarbiyasidagi ahamiyati, ularni amaliy faoliyat orqali bolalarga singdirish usullari hamda tarbiyachilarning bu boradagi o‘rni tahlil etiladi. O‘zbekistonning ma’naviy merosi, xalq og‘zaki ijodi, urf-odatlari va odob-axloq me’yorlarining bolalar ongiga ta’siri, ularda vatanparvarlik, halollik, mehr-oqibat, hurmat va mas’uliyat hissini shakllantirishdagi roli ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi. Shu bilan birga, bog‘cha yoshidagi bolalarni erta yoshdan milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalash bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.