(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada talaba sportchilarning mashg‘ulot yuklamalarini nazorat qilish bo‘yicha tadqiqotning asosiy yo‘nalishlari yoritilgan bo‘lib, unda qayd etilgan jarayonlar mavzuning dolzarbligini hamda ishning eng muhim muammolardan biri ekanligini ko‘rsatadi. Sportdagi yuklama tushunchasi sportchi organizmiga mashg‘ulot jarayonida ta’sir etadigan jismoniy va psixologik zo‘riqishlar yig‘indisi bilan ifodalanadi. Kurash sport turi bilan shug‘ullanuvchi talabalarda sport tayyorgarligi bosqichlarini tizimlashtirish uslublari yuzasidan ilmiy fikr-mulohazalar bayon etilgan.