(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talabalarda virtual jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning didaktik shart-sharoitlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim muhitida jamoaviy faoliyatni samarali tashkil etish zamonaviy mutaxassisni tayyorlashda muhim omil sifatida baholanadi. Tadqiqotda virtual jamoa tushunchasi, uning pedagogik imkoniyatlari, talabalarning kommunikativ, hamkorlik va mas’uliyatga asoslangan faoliyatini shakllantirish mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, raqamli platformalar asosida jamoaviy ishlashni tashkil etishning metodik xususiyatlari, o‘qituvchi va talaba faoliyatining o‘zaro uyg‘unligi hamda baholash mezonlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalarida raqamli pedagogik texnologiyalarni takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega