(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Maqolada maktabgacha yoshdagi nutqiy nuqsonli bolalarda emotsional intellektning shakllanishi hamda uning o‘ziga xos yosh xususiyatlarining ta’lim jarayoniga ta’siri yoritilgan. Emotsional holatlarni ifodalash, boshqalarning his-tuyg‘ularini tushunish va ularga mos munosabat bildirish jarayoni bolalarning ijtimoiylashuvi, o‘zini anglash hamda atrof-muhit bilan samarali muloqotga kirishishida muhim omil sifatida asoslab berilgan