(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy kompetensiyani rivojlantirishda tasviriy faoliyatning o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot doirasida badiiy ta’limning nazariy asoslari, tasviriy faoliyatning shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda ijodiy fikrlashni shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida maktabgacha ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida tasviriy faoliyatni integrativ yondashuv asosida tashkil etishning dolzarbligi asoslab berilgan. Maqolada ko‘rgazmali, og‘zaki, o‘yin va rag‘batlantiruvchi metodlarning uyg‘un qo‘llanilishi bolalarning tasavvuri, estetik didi, ijtimoiy-emotsional rivoji hamda mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim pedagogik omil ekanligi ta’kidlangan