(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Maqolada kasaba uyushmalari xodimlarida tashabbuskorlik va yetakchilik xususiyatlarini oʻrganishning nazariy-metodologik asoslari tizimli tahlil qilingan. Klassik faoliyat psixologiyasi (S. L. Rubinshteyn, A. N. Leontev, B. G. Ananev, K. K. Platonov, V. D. Shadrikov), dispozitsion-xarakterologik yondashuv, xorijiy motivatsion-kognitiv konsepsiyalar (M. Frese, D. Fay, J. B. Rotter, D. C. McClelland, E. A. Locke, A. Bandura, A. M. Grant) hamda MDH va mahalliy tadqiqotchilarning ilmiy qarashlari qiyosiy tahlil qilinib, tashabbuskorlik va yetakchilikning oʻzaro bogʻliq, biroq mazmunan farqlanuvchi ijtimoiy-psixologik fenomenlar ekanligi asoslangan. I. A. Krupnovning tizimli-funksional modeli asosida tashabbuskorlikning sakkiz komponentli tuzilmasi kasaba uyushmasi xodimi faoliyati kontekstida operatsionallashtirilgan. Muallif tomonidan kasaba uyushmalari xodimlarining oʻziga xos kasbiy faoliyati - jamoa manfaatlarini ifodalash, ijtimoiy sheriklikni taʼminlash va mehnat huquqlarini himoya qilish - ushbu kasbiy guruhda tashabbuskorlik va yetakchilikni alohida tadqiq etishni taqozo etishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan hamda “konformlik - tashabbuskorlik - yetakchilik” uch aʼzoli nazariy modeli taklif qilingan.