(untitled) (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Maqolada “Muqobil energiya manbalari” fanini o‘qitish metodikasini kompetensiyaviy va raqamli yondashuvlar asosida takomillashtirish masalasi yoritilgan. Talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishda raqamli modellashtirish, virtual laboratoriyalar, amaliy topshiriqlar va mustaqil ta’lim imkoniyatlaridan foydalanish yo‘llari asoslangan. Fan mazmunini kompetensiyalar bilan uyg‘unlashtirishga yo‘naltirilgan metodik yondashuv taklif etilgan