Raqamli jamiyatda o‘smir yoshdagi o‘quvchilarning huquqiy axborot olish madaniyatini rivojlantirish mexanizmlari (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada raqamli jamiyat sharoitida o‘smir yoshdagi o‘quvchilarning huquqiy axborot olish madaniyatinirivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari, amaliy mexanizmlari va samaradorlik omillari tahlil qilinadi. Tadqiqotdapedagogik-ijtimoiy mexanizmlar tizimi taklif etiladi. O‘tkazilgan tahlillar natijasida huquqiy axborot savodxonliginioshirishda raqamli platformalar, media savodxonlik, interaktiv ta’lim texnologiyalari hamda maktab–oila–jamiyat hamkorliginingo‘rni aniqlanadi.