Maktabgacha yoshdagi bolalarni milliy qadriyatlar asosida tarbiyalashning pedagogik asoslari (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada milliy qadriyatlarning maktabgacha yoshdagi bolalar tarbiyasidagi ahamiyati, ularniamaliy faoliyat orqali bolalarga singdirish usullari hamda tarbiyachilarning bu boradagi o‘rni tahlil etiladi. O‘zbekistonningma’naviy merosi, xalq og‘zaki ijodi, urf-odatlari va odob-axloq me’yorlarining bolalar ongiga ta’siri, ularda vatanparvarlik,halollik, mehr-oqibat, hurmat va mas’uliyat hissini shakllantirishdagi roli ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi.Shu bilan birga, bog‘cha yoshidagi bolalarni erta yoshdan milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalash bo‘yicha amaliy tavsiyalarberiladi.