Talaba sportchilarning mashg‘ulot yuklamalarini nazorat qilish xususiyatlari (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada talaba sportchilarning mashg‘ulot yuklamalarini nazorat qilish bo‘yicha tadqiqotningasosiy yo‘nalishlari yoritilgan bo‘lib, unda qayd etilgan jarayonlar mavzuning dolzarbligini hamda ishning eng muhimmuammolardanbiri ekanligini ko‘rsatadi. Sportdagi yuklama tushunchasi sportchi organizmiga mashg‘ulot jarayonidata’sir etadigan jismoniy va psixologik zo‘riqishlar yig‘indisi bilan ifodalanadi. Kurash sport turi bilan shug‘ullanuvchi talabalardasport tayyorgarligi bosqichlarini tizimlashtirish uslublari yuzasidan ilmiy fikr-mulohazalar bayon etilgan.