Talabalarda virtual jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning didaktik shart-sharoitlari (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida talabalarda virtual jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishningdidaktik shart-sharoitlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli ta’lim muhitida jamoaviy faoliyatni samaralitashkil etish zamonaviy mutaxassisni tayyorlashda muhim omil sifatida baholanadi. Tadqiqotda virtual jamoa tushunchasi,uning pedagogik imkoniyatlari, talabalarning kommunikativ, hamkorlik va mas’uliyatga asoslangan faoliyatini shakllantirishmexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, raqamli platformalar asosida jamoaviy ishlashni tashkil etishning metodikxususiyatlari, o‘qituvchi va talaba faoliyatining o‘zaro uyg‘unligi hamda baholash mezonlari yoritiladi. Tadqiqot natijalarioliy ta’lim muassasalarida raqamli pedagogik texnologiyalarni takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega