Maktabgacha yoshdagi logopat bolalarning emotsional intellektini shakllantirish usullari (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Maqolada maktabgacha yoshdagi nutqiy nuqsonli bolalarda emotsional intellektning shakllanishi hamdauning o‘ziga xos yosh xususiyatlarining ta’lim jarayoniga ta’siri yoritilgan. Emotsional holatlarni ifodalash, boshqalarninghis-tuyg‘ularini tushunish va ularga mos munosabat bildirish jarayoni bolalarning ijtimoiylashuvi, o‘zini anglash hamdaatrof-muhit bilan samarali muloqotga kirishishida muhim omil sifatida asoslab berilgan