Maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy kompetensiyani rivojlantirishda tasviriy faoliyatning o‘rni (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy kompetensiyani rivojlantirishda tasviriy faoliyatningo‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot doirasida badiiy ta’limning nazariy asoslari, tasviriy faoliyatningshaxs rivojlanishiga ta’siri hamda ijodiy fikrlashni shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek,O‘zbekiston Respublikasida maktabgacha ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida tasviriy faoliyatni integrativ yondashuvasosida tashkil etishning dolzarbligi asoslab berilgan. Maqolada ko‘rgazmali, og‘zaki, o‘yin va rag‘batlantiruvchimetodlarning uyg‘un qo‘llanilishi bolalarning tasavvuri, estetik didi, ijtimoiy-emotsional rivoji hamda mustaqil fikrlashko‘nikmalarini shakllantirishda muhim pedagogik omil ekanligi ta’kidlangan