Maktabgacha ta’limdan boshlang‘ich ta’limga o‘tish davrida bolalarning kasbiy qiziqishlarini rivojlantirishning uzluksiz metodikasi (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’limdan boshlang‘ich ta’limga o‘tish davrida bolalarning kasbiy qiziqishlarinirivojlantirishning uzluksiz metodikasi ilmiy-nazariy va pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda kasbiyqiziqishlarni rivojlantirishning motivatsion, kognitiv, faoliyatli va refleksiv komponentlari, shuningdek, ta’lim bosqichlario‘rtasidagi metodik uzviylikning pedagogik shartlari yoritilgan. Maktabgacha ta’limda o‘yin, kuzatish va ijodiy faoliyat,boshlang‘ich ta’limda esa to‘garak, loyiha, amaliy mashg‘ulot va interfaol metodlardan foydalanishning samaradorligiasoslangan. Tadqiqot natijasida bolalarning individual qiziqish va qobiliyatlarini izchil rivojlantirishga yo‘naltirilgan uzluksizmetodik yondashuv taklif etilgan.