Kasaba uyushmalari xodimlarida tashabbuskorlik va yetakchilik xususiyatlarini oʻrganishning nazariy-metodologik asoslari (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Maqolada kasaba uyushmalari xodimlarida tashabbuskorlik va yetakchilik xususiyatlarini oʻrganishningnazariy-metodologik asoslari tizimli tahlil qilingan. Klassik faoliyat psixologiyasi (S. L. Rubinshteyn, A. N. Leontev,B. G. Ananev, K. K. Platonov, V. D. Shadrikov), dispozitsion-xarakterologik yondashuv, xorijiy motivatsion-kognitiv konsepsiyalar(M. Frese, D. Fay, J. B. Rotter, D. C. McClelland, E. A. Locke, A. Bandura, A. M. Grant) hamda MDH vamahalliy tadqiqotchilarning ilmiy qarashlari qiyosiy tahlil qilinib, tashabbuskorlik va yetakchilikning oʻzaro bogʻliq, biroqmazmunan farqlanuvchi ijtimoiy-psixologik fenomenlar ekanligi asoslangan. I. A. Krupnovning tizimli-funksional modeliasosida tashabbuskorlikningsakkiz komponentli tuzilmasi kasaba uyushmasi xodimi faoliyati kontekstida operatsionallashtirilgan.Muallif tomonidan kasaba uyushmalari xodimlarining oʻziga xos kasbiy faoliyati - jamoa manfaatlariniifodalash, ijtimoiy sheriklikni taʼminlash va mehnat huquqlarini himoya qilish - ushbu kasbiy guruhda tashabbuskorlik vayetakchilikni alohida tadqiq etishni taqozo etishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan hamda “konformlik - tashabbuskorlik -yetakchilik” uch aʼzoli nazariy modeli taklif qilingan.