“Elektr ta’minoti” fanini o‘qitishga mos yangi interfaol metod ishlab chiqish (MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI JURNALI, 2026)
Maqolada “Elektr ta’minoti” fanini o‘qitishga mos “Elektr shahri” interfaol metodi taklif etilgan. Metod orqalielektr yuklamasi, iste’molchi, quvvat, liniya va transformator kabi tushunchalarni talabaning kundalik hayotidagi elektrta’minoti misolida tushuntirish imkoniyatlari yoritilgan. Metodning talabalarda texnik va tizimli fikrlashni rivojlantirishdagiahamiyati ko‘rsatilgan